Oslo-guide

Som dere så var jeg i Oslo i helga. Selv om jeg ikke har noe familie der, har jeg stadig vært innom i barndommen, siden mamma ofte reiste inn for å jobbe ++. Nå liker jeg å dra til Oslo for å møte venner som studerer eller jobber der, føler av og til at jeg kjenner flere i Oslo nå enn hjemme, haha, fucka!  Men er stadig innom Oslo, det er liksom "der det skjer". Så siden jeg har blitt litt kjent med årene tenkte jeg å lage en liten Oslo-guide og ting jeg liker å gjøre og steder å spise osv. For dere som kansje ikke er så kjent håper jeg det kan være til litt hjelp :)

Så here we go.. 

 STEFFENS OSLO - GUIDE 

Spisesteder

The Nighthawk Diner, Seilduksgata 15 

Dette stedet er helt syykt kult, det ligger på Grünerløkka som er skikkelig "hipstersted", haha. Uansett er det innredet som en amerikansk diner, sånn som du ser i filmer! Alt er amerikansk! Hvis du drar der bør du bestille amerikanske pannekaker og milkshake. Da blir du nok litt kvalm, men jeg lover det er verdt det ;) Det er også gratis påfyll på kaffe, og jeg og kompiser kan sitte der i mange timer og bare drikke kaffe og prate, haha. Liker det stedet. 


Illegal Burger, Møllergata 23 

Mange sier dette er den beste burgeren i Oslo, og skal du ha min mening har jeg ikke funnet noe bedre enn dette nei! Det ligger litt gjemt, og er kanskje også litt dyrt. Ikke akkurat Mcdonaldsburger nei. Men det pleier ofte å være mange folk der, og da syns jeg det blir god stemning, pluss for fet musikk som de spiller også! 

TGI Fridays, Aker brygge

Fridays kjenner vel alle til.. Syykt digg mat, men ikke akkurat sunn! Oreokaka her er kanskje det beste jeg vet i hele verden, kunne sikkert spist det hver dag. Men her er salatene også faktisk sykt gode, sånn at du kan spise mer dessert med god samvittighet, haha, neida jeg bare kødder. Jack Danielssausen er vel noe av det Fridays er mest kjent for, og den er helt sick. NB! Det er ikke alkohol i den, så alle kan spise den. Siiick!!! 

Oliva, Hedgehausveien 

Italiensk. Dette stedet er perfekt hvis du har vært på shopping i Bogstadveien. Ligger rett nedenfor, og har blant annet veldig god pizza. Focaccia har det også, og det er også sykt godt her. Selvom det er en italiensk resturant, så er det ikke sånn at du må pynte deg og at det er kjempehøytidelig. Det passer bra for alle. 

Lille Asia, Hedgehausveien 

Ligger rett ved siden av Oliva! De presenterer sushien skikkelig fint, ser ut som kunst :p Men det er ganske dyrt med sushi, så det er greit å spise her ved en anledning kanskje. Jeg syns dette er den beste, men ikke den billigste sushien. 

Happy Sushi, Universitetsgata 2

Her er det mye billigere, og veldig god sushi til prisen. 10% studentrabbat får du også. Anbefaler dette stedet hvis du er student og skal ha take away. 

Yoghurt Heaven, Tullins gate 5 

Her selger de yoghurtis som ikke bare er den beste isen jeg vet, den er SUNN i tillegg. Det er sånn at du bare fyller begeret selv med så mye is du vil ha, også kan du velge alt mulig topping, for eksempel frukt/bær/sjokolade/kjeks/godteri osv. Får vann i munnen av å tenkte på det stedet, haha. Lever opp til navne! 

 

Hvis du er keen på kebab kan jeg anbefale å ta turen til Grønland, der er det flust med kebabsjapper så bare å prøve seg frem. 

Utesteder

Akkurat her gleder jeg meg til å bli 20, for de fleste 18-årsstedene er ganske dårlige. Men alt kommer jo ann på folkan du er med. Det kan bli gøy over alt hvis det er god stemning. Kan anbefale 1 sted. 

Luux, Christian IVs gt 9

Dette er det beste stedet i mine øyne. God stemning og ikke så tragisk som mange andre steder for 18åringer i Oslo. 

Kan heller anbefale folk å dra å se en konsert enn å dra ut, det tror jeg er like gøy. 

Gleder meg til å bli 20 å se hva som skjer da, har hørt mye bra om steder som Emil og Samuel, Dattera til Hagen, Sawol og flere andre steder på Grünerløkka. Fra når jeg ble 19 år, snart et år siden! Gøy kveld! 

Shopping 

Mitt tips er faktisk å styre unna Karl Johan og dra til Bogstadveien! Nå vet ikke jeg helt hva som er best for jenter, haha. Men der har de i hvert fall den beste Zara og H&M Trend. De har de beste kjedebuttikkene her , og litt dyrere butikker også. Feks Fillipa K der pleier jeg å handle feks jakker, eller plagg som skal vare lenger og man kanskje legger litt mer penger i. For alle Acne-jenter ligger også Acne-huset nederst i Bogstadveien. Føler alle jenter elsker det merke :P Mye bra å hente for gutter også her! 

Hvis du skal handle ting til rommet ditt eller leilighet/hjemme, kan jeg anbefale House of Oslo i Vika. Der har de alt av møbler og andre ting, trodde ikke jeg brydde meg om sånne ting, men det var faktisk kult der, syns det er kult med fete leiligheter. Andre Oslo-ting:

Om sommeren anbefaler jeg å dra i parken, ta med en ball/andre spill og bare chille der med en gjeng. Det er så mange parker i Oslo, så det er bare å finne en som passer og er i nærheten egentlig :P

Ta bussen til Huk, det er en bra strand med masse folk og generelt bra stemning. 

På søndager, dra på loppemarked ! Spesielt i Sofienbergs parken på Grünerløkka er det koselig, og rett ved siden av ligger stedet "Cocoa to go" og de har den beste kakaoen jeg har smakt i mitt liv! Sorry mamma :P 

Ikke snik på trikken, det svir å bli tatt. Snakker desverre av erfaring her.. *flauuu*. 

Se på operaen hvis du ikke har vært der, det er et sykt kult sted å ta fete bilder, spes hvis du har et bra kamera. 

 

Noen som har noen tips til meg? Haha, forresten, flere som ble sultne av bildene? xD 

 

7 kommentarer

Wonderland

27.09.2012 kl.14:16

haha, ikke dumt det der! ;)

June Camilla

27.09.2012 kl.14:54

Så kjekt med en guide :D

Karina

27.09.2012 kl.14:58

Denne var kjempe nyttig! Skal til Oslo i helga så passet perfekt <3 <3
Elsker oslo! Takk for tips :)

stineelove

28.09.2012 kl.22:54

Bra guide!

Sandra & Nathalia

04.10.2012 kl.00:04

Takk for tips! :)

Idamarielindstad

04.10.2012 kl.10:06

Fin guide :)

Har du forresten vært ute på Tullins? Anbefales ;)

Skriv en ny kommentar

Steffen Sand

Steffen Sand

19, Kristiansand

Follow on Bloglovin Legg meg til som venn

Kategorier

Arkiv

hits